Er det nu vi skal udskifte vores IT-løsning?

Som virksomhedsleder er der fem vigtige spørgsmål, man bør stille sig om virksomhedens nuværende IT-løsning.

Samtidig skal man bør gøre sig klart, at hvis svaret bliver et ja, så står man over for en proces, der tager tid. Men der er hjælp at hente. Se vore tre råd nedenfor …

Skift ERP spørgsmål

1.Supporteres den nuværende løsning også fremover?

Talrige virksomheder anvender i dag en IT-løsning, hvor leverandørens videreudvikling af systemet er gået i stå, eller hvor leverandøren har annonceret, at supporten vil ophøre indenfor en overskuelig fremtid.

(Et eksempel er det meget udbredte C5-system, hvor supporten fra Microsoft stopper den 8. januar 2019 for den klassiske C5 2012 og ældre versioner)

2.Kan vi følge med konkurrenterne teknologisk?

I dag opnår mange virksomheder store rationaliseringsgevinster, serviceforbedringer og mersalg ved, at sælgere og teknikere har ERP-systemet med helt ud til kunden i form af app’s på deres smartphones eller tablets. Giver vores nuværende ERP-løsning os disse muligheder eller løber konkurrenterne fra os?

3.Har ledelsen de fornødne styringsværktøjer?

I vores dynamiske tidsalder er det altafgørende for virksomhedens overlevelse, at ledelsen har adgang til de nyeste data om kunder, leverandører og øvrige virksomhedsdata. Dataene skal kunne selekteres og grupperes ud fra præcis den problemstilling, som ledelsen skal tage stilling til i den konkrete analyse eller forhandling.

Dataene skal kunne trækkes frem på få sekunder og præsenteres som grafer eller regneark på ledelsens smartphone eller tablet under det vigtige forhandlingsmøde.

Det kan mange af de moderne ERP-systemer, mens man i ældre versioner typisk er bundet til et antal faste rapporter. Holder vores virksomhed trit med konkurrenter og andre forhandlingspartnere?

4.Har vores nuværende løsning den rette hardware-platform?

Er virksomhedens PC’er og operativsystemer af ældre dato? Ofte vil der kunne opnås væsentlige besparelser og mere professionel styring af backup, opdatering af styresystem mv. ved at outsource virksomhedens IT-løsning (en såkaldt ”Cloud-baseret” løsning). Men der er også faldgruber, der nøje skal overvejes

5.Hvis vi skal skifte – skal vi så bare vælge den nemme løsning?

Mange leverandører tilbyder i øjeblikket nogle relativt nemme og prisgunstige løsninger.

(Eksempler på sådanne tilbud er: ”Gratis konvertering fra C5 til NAV”, ”Få NAV-licensen gratis, hvis I har et C5 opdateringsabonnement”, ”Få flyttet dine data fra C5 til NAV mod kun at betale de medgåede konsulenttimer”

Men siden den nuværende løsning blev taget i brug for mange år siden, har både virksomheden og ikke mindst dens marked ændret sig.

Indeholder den nuværende løsning også individuelle programtilretninger, så er der ekstra god grund til ikke bare at vælge den nemme løsning.

 

Råd nr. 1: Hvis der skal skiftes - så brug tid på at vælge den optimale nye løsning

Hvis virksomheden beslutter at udskifte sit ERP-system*), så er det et valg, man skal leve med i mange år fremover.

Det er nu, man har chancen for at finde det optimale match mellem sin virksomhed og et nyt ERP-system.

Der findes mange softwareleverandører, der tilbyder ERP-løsning til bestemte brancher.

Men hvilken softwareleverandørs løsning passer bedst til præcis min virksomhed? Og hvordan får jeg løst opgaven - UDEN igen at lave individuelle tilretninger

Lad være med at gå på kompromis - brug den tid, der er nødvendig for at finde den optimale løsning

Råd nr. 2: Få et opdateret billede af din virksomhed i dagens marked, INDEN du vælger leverandør og løsning

Det er vigtigt at skabe et dokumenteret overblik over virksomhedens processer, inden man vælger ny ERP-løsning.

First Consulting har gennem mange år ydet rådgivning på netop dette område og har udviklet en ”Drejebog” specielt til brug for SMV-segmentet, hvorved rådgivningen kan holdes på et overkommeligt niveau, også for de mindre og mellemstore virksomheder.

processer og aktiviteter

Se nærmere beskrivelse af denne arbejdsproces her

Med udgangspunkt i analysen kan First Consulting med deres kendskab til markedet pejle virksomheden ind på, hvilke softwareleverandører man med fordel kan invitere til en demonstration og tilbudsgivning.

Råd nr. 3: Tilpas organisationen til løsningen frem for at få individuelle tilretninger

Det er utroligt vigtigt at undgå individuelle tilretninger i den nye ERP-løsning. Oftest er det langt mere hensigtsmæssigt at ændre i en række af sine forretnings- og arbejdsprocesser fremfor at få udviklet individuelle tilretninger.

Individuelle tilretninger vil være en konstant ”klods om benet” på virksomheden hver gang, der kommer nye versioner fra leverandøren.

Procesmodellen, der er udviklet af First Consulting sammen med virksomheden, vil kunne danne grundlaget for en planlægning af, hvordan virksomhedens processer kan tilpasses en given softwareleverandørs ERP-løsning

Projektet kan starte her

Kontakt First Consulting og aftal et første møde, hvor virksomhedens ønsker og tanker lægges frem, og hvor First Consulting kan beskrive hvorledes - og indenfor hvilke økonomiske rammer - man kan bistå virksomheden. Et sådant første møde er uden beregning.

*) Hvad er ERP?

ERP betyder Enterprise Resource Planning - styring af virksomhedens ressourcer – og ERP-projekter er projekter, der indfører virksomhedssystemer i virksomheder og organisationer

Traditionelt omfattede ERP-systemer klassiske systemer som økonomistyring, ordre /fakturering, indkøb, lager og produktion, men dækker i dag alle de systemer, der skal til for at drive en virksomhed, en organisation, kommune eller statslig institution.

Dermed inddrages systemer som ESDH (elektronisk sagsbehandling og dokumenthåndtering), CRM (kundestyring), HRM (personalestyring), projektstyring og time/sag under ERP-paraplyen som slet og ret virksomhedssystemer. Eller brancheløsninger som hotelsystemer, byggemarkedssystemer, forbund/ a-kassesystemer, bogklubsystemer, forsikrings-systemer etc. etc.

De er alle ERP-systemer – virksomhedssystemer – der anvendes til at planlægge og styre driften i virksomheder og organisationer. Og de har til fælles at måden, de anskaffes og tages i brug på, er den samme.

First Consulting ApS • Strandparken 41 • 4000 Roskilde • Tlf. (+45) 70 236 230 • CVR 26 68 12 86 • Kontakt osDenne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.